Kinder Pingui torta je sve što vam treba po ovom lepom vremenu: Lagana, ukusna… Sprema se brzo, sve sam krem!
Kinder Pingui torta, Foto: Printscreen Youtube / Domaći recepti

recept

Kinder Pingui torta je sve što vam treba po ovom lepom vremenu: Lagana, ukusna… Sprema se brzo, sve sam krem!

Lagan, umereno sladak slatkiš koji osvežava u isto vreme!

Objavljeno:

Jedan od onih slatkiša koje nam nikad ne dosade! Lagana, kremasta i ukusna, a priprema nije prezahtevna.

Sastojci:

Biskvit: 6 jaja 200 g šećera 100 g brašna 85 g želatina 25 g kakaa 25 g nesquika (ili 50 g kakaa) 1 prašak za pecivo 6 kašika vode

Gustin: 400 ml slatke pavlake 500 g čokolade za kuvanje

Krem: 1 kesica želatina u prahu 200 g sirnog namaza 1 žlica šećera u prahu 600 ml slatke pavlake

Priprema:

Biskvit:

Umutiti belance sa šećerom, dodati žumancr, vodu i na kraju pomešane suve sastojke. Umešati ih spatulom, ne mikserom. Smesu za biskvit staviti u kalup 26 cm kojem smo dno obložili papirom za pečenje. Peći na 170 °C oko 30 minuta (prethodno zagrejanoj pećnici). Ako niste sigurni, proveriti čačkalicom da li pečeno.

Ohaditi i ohlađen prerezati na dva dela, tako da dobijete dve kore.

Slatku pavlaku staviti da zakipi i preliti ga preko naseckane čokolade. Ostaviti poklopljeno 5 minuta i potom kašikom promešati dok se se ne poveže i bude kao Nutella. U slučaju da se sva čokolada ne otopi, samo kratko staviti na paru. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se hladi.

Želatin razmutiti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri (cca 10 minuta). Sirni namaz i šećer umutiti kratko mikserom i postupno dodavati slatku pavlaku, nastavljajući da mutite dok se ne stegne. Pazite da ne preterate s miksanjem!

Nabubren želatin lagano zagravati dok se ne otopi (ne sme proključati!), skinuti sa vatre, dodati 1 veliku kašiku umućene mase i promešati. Sve to istresti u umućeni šlag i kratko izmiksati.

Završni postupak:

Jednu koru staviti na podlogu za tortu. Oko nje staviti obruč kalupa za pečenje pa istresti polovinu kreme. Ravnomerno rasporediti krem i preko lagano nanijeti pola ganaža. On treba da je u relativno tečnom stanju. Nakon toga tortu staviti u frižider na 30 minuta da se ganaž stegne. Na stegnuti ganaž staviti drugu polovinu krema i na nju drugi biskvit. Tortu ponovo staviti u frižider na nekih 30 minuta, a potom je premazati sa ostatkom ganaža koji treba biti redak kao nutella da bi se lako mogao nanositi. Ako se stegao, možete ga staviti kratko na paru, ali baš kratko. Tortu premazati i ukrasiti po želji.

Napomena:

Ako vam je prejaka torta sa ganažom, možete je spolja premazati šlagom. U tom slučaju vam treba samo polovina sastojaka za ganaž.

Bonus video:

00:29

Torta do plafona na svadbi Aleksadre Bursać

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.